Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2017 22:45 - Бъдеще за децата ни
Автор: lichnifinansi Категория: Бизнес   
Прочетен: 717 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 02.04.2017 22:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Всеки ден виждам снимки в социалните мрежи на хора и техните деца. Винаги се радвам, когато на консултация при мен дойде майка и доведе и детето си. Обичам да виждам грижата на родителя в действията и погледа дори, когато гледат детето си.

Често по консултациите идват майки, които искат да дадат на детето си най-доброто. За едни това е добро образование в България или в чужбина. За други е да му осигурят собствено жилище, за да бъде самостоятелно, но да не живее под наем. За трети е пари за автомобил, когато стане на 18 или пари за бал, сватба. Масово родителите не са започнали да заделят пари за тези разходи.

image


44% от майките казват, че най-вероятно ще им се наложи да теглят кредити за тези събития.

41% от майките искат да започнат да трупат необходимата сума пари като спестявания докато детето им е още малко, за да имат време, а едва

15% от тях казват, че суми за бал, образование или автомобил не биха ги притеснили.


Първите две групи с хора се фокусират върху начини за осигуряване на средства чрез спестявания.

-“Колкото и малка да е сумата, поне ще намали размера на кредита”. Жалко, но факт. Тези думи чувам както от самотни родители, така и от семейства, чиито стандарт на живот не е особено висок.


Аз все още нямам деца, но виждам всеки ден как хората около мен са готови на всякакви жертви, за да осигурят живота на своето дете.


Горната група иска да даде на детето си най-доброто, а втората група иска детето им да не живее,така както те са живеели, когато са били деца.

Не искат детето им да започва работа веднага щом навърши 16г. Не искат да работи, за да им помага с парите за образование. Не искат да носи дрехите на по-големите си братя и сестри или на съседските деца.Тези хора знаят, че ако нямат спестяванията, когато детето порасне то ще трябва да се примири с по-горните неща и другата опция е да си намери работа, за да им помага да си плащат кредитите.


Защо сме в това положение?

Ще обвиним държавата, политиците, прогнозата за времето, Brexit, малките пенсии и заплати и кого ли още не. Но истината е, че за нашето положиние сме си виновни единствено ние.

Масово моите клиенти са потребители на стокови кредитити за телефон, телевизор, автомобил и какво ли още не. Специалистите по финанси наричат това явление “лош кредит” или такъв, който се ползва за покупката на пасив

Пасивите са неща, които изплащаме, а те в същото време изкарват пари от джоба ни. Добър пример е автомобила. Изплащаме го,но той не ни носи пари. В същото време ние плащаме данъци, консумативи, гориво и сервизно обслужване за него. Освен него ние изплащаме и лихвата по кредита, така наречената анюитетна вноска, която оскъпява кредите.

Лош кредит е също и изтеглените пари за бал. Те са свършили още преди края на бала, а връщането им тепърва предстои.



Всеки ден се сблъскваме с подобни истории, някои хора дори стават за смях с неплатените си сметки за вход,но с рокля за 15 000 за бала!!!


Всички тези описани по-горе примери, а както и много много други са обединени от едно нещо…-Доходът ни.  На въпросът “колко % от парите, които печелите заделяте за бъдещето на Вашето дете от сега?” Масово ми отговарят- “николко”.

Статията ми е написана за тези, които биха продължили изречението “...николко…..но осъзнавам, че е важно/необходимо/…” Статията е за хората, които нямат възможността от днес за утре да извадят няколко хиляди, за да дадат на детето им мечтаната от него кола или екскурзия.

Това, което мога да Ви предложа е алтернатива, как с няколко стъпки да се сдобиете със средствата, които детето ще Ви поиска след време и да избегнете тежестта от изплащането на кредити или да се налага да му казвате “НЕ” всеки път когато поиска нещо, което приятелите му имат.



Ако търсите начини да му осигурите тези средства мога да Ви дам няколко от многото алтернативи и съвети в тази насока.


Можете да се свържете с мен и да се уговорим за една кратка среща в рамките на половин час на:

тел: 0878 332 447

email: rashkova.bulstrad@gmail.com

Facebook: https://web.facebook.com/profile.php?id=100000143685786

страницата ми във facebook: https://web.facebook.com/leaderandmanagement/?fref=ts
www.lichnifinansi.4stupki.com






Успех, Мария



Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lichnifinansi
Категория: Бизнес
Прочетен: 21491
Постинги: 12
Коментари: 4
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930