Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2017 10:35 - Най-богатият човек във Вавилон
Автор: lichnifinansi Категория: Бизнес   
Прочетен: 695 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 "Част от спечеленото от теб по право принадлежи на теб!"
                                                                                                                Джордж Клейсън


Прочетох тази книга преди време и част от нещата написани в нея ме впечатлиха много.
В книгата се разказва за град Вавилон, в който най-богатият човек по онова време се казвал Аркат на 72 години. Кметът помолил Аркат да избере ученици от града и да им покаже тайната на своето финансово благополучие, а те след това да научат други след себе си.

Всеки ден той им давал само по един урок.

1. "Започнете да пълните собствената си кесия:-  Основано върху бизнесът, с който се занимавате. От всеки 10 монети,които спечелите харчете само 9. С 9/10ти задоволете своите нужди за храна и дрехи. Ако искате злато и имоти те ще дойдат от тази една монета.

2. "Всеки от нас има повече желания отколкото пари. Контролирайте разходите си. Планирайте бюджета си така,че да стига за достойни нужди, но да не превишава 9 десети."

3. "Накарайте парите Ви да работят. Богатството се измерва не с броя монети в кесията, а с дохода, който носят те."

4. "Всяка монета трябва да носи постоянен доход".- По онова време е имало така наречените лихвари, на които хората давали парите си, за да могат те да работят и да се умножават. Днес лихварите са под всякакви форми и ние имаме избора на кого да дадем парите си и под каква форма да ни се върне тази лихва.

5. "Превърнете своето жилище в доходоносно предприятие. Не може семейството да бъде щастливо ако живее в теснотия. Станал собственик на жилище, човек открива много свои хубави черти."

6. "Осигурете доход за в бъдеще. Планирайте инвестициите си така, че те да носят доход до старини. Навреме осигурете пенсията си и достойното преживяване на семейството."

7. "Усъвършенствайте умението си да печелите. Какво правите, за да увеличите доходите си? Печелите ли повече отколкото харчите?""


"Научавайки се да пази малкото, човек ще бъде подготвен да пази и многото."- Това е трябвало да знаят и всички задлъжнели хора, които някога са печелили от тотото. Тъй като това е живият пример, който телевизията ни дава в момента. Момичето пита спечелилия -"Какво ще направите с парите?" , а той казва- "Спирам да работя" или "ще си купя нова кола". Всъщност те не могат да опазят малкото и когато са получили много наведнъж хората много по-лесно и безразсъдно го харчат.

"Всички да вървят в крачка с прогреса, да не изостават и да не тъпчат на едно място"

и последния цитат, който ми хареса е :
"Човек да планира и да харчи така, че семейството му да се гордее с него!"

В България има много пари, но до тях ще стигнат най-мъдрите и търсещи хора, които са се усъвършенствали и са подобрили своя профил. Които използват полезния си опит, за да помогнат на други да печелят"

https://www.facebook.com/leaderandmanagement/?ref=bookmarks
 този линк е към Facebook страницата на агенция "Леонардо да Винчи" - консултанти по лични финанси, спестявания и инвестиции. Ако сте се замисляли как искате да изживеете остатъка от живота си и искате да сте финансово независими това са хората, които ще Ви дадат добри идеи и съвети за постигане на целите Ви.



 



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lichnifinansi
Категория: Бизнес
Прочетен: 21516
Постинги: 12
Коментари: 4
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930