Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2017 20:36 - Кредити
Автор: lichnifinansi Категория: Бизнес   
Прочетен: 763 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Всеки ден се срещам с нови хора и разговарям с тях за парите им. Голяма част от тях- около 80% имат поне по един кредит. Повечето хора около нас харчат повече, отколкото печелят благодарение на всички кредитни и лизингови предложения, с които ни заливат. Масово хората казват -”Не мога да планирам нищо докато не си изплатя кредита”

Whaaat?!? Защо бе, хора?

Да помислим заедно. Ето моето мнение за кредитите.

Преди да изтеглим такъв:

 

За какво ни е? За актив или за пасив? (Тук ще вметна определението на Кийосаки за активи и пасиви). Актив е нещо, което слага пари в джоба ни съответно кредит за актив е добър кредит, а пасив е нещо, за което хем ще плащаме вноска по кредит, хем и за него ще вадим пари от джоба си и това е лош кредит.

Пример за това е автомобила- ако изтеглим кредит и купим такъв то това е пасив,но ако го ползваме за работа, да речем TAXI това е добър кредит, защото сме закупили актив.

Помислете преди да теглите добър или лош кредит вземате.

 

Докато го изтеглим: Добър или лош кредит- все е кредит. Независимо по каква причина го теглим най-добре е да се свържете с финансов консултант, който да ви посъветва как да процедирате. В коя банка и при какви условия да кандидатствате, за да избегнете такси или натоварване на лихвения процент. И какъв е оптималният срок за погасяване.

 

След като го изтеглите:  Най-важното е вноските да се правят навреме. Нередовното погасяване води до лоша кредитна история, която при бъдещ кредит или рефинанс ще повлияе негативно на новите лихва и такси.

Периодично преглеждайте условията на банките и търсете възможности за предоговаряне на лихвения процент. Така загубите, които ще търпите ще намалеят.

При свободни средства дали да предплащате вноски по кредита или да правите инвестиции, за да намалите загубите от лихвата по кредита зависи много от доходността, която ще си докарате от инвестиция. Дори с 0,5% да е повече моят съвет е ИНВЕСТИРАЙТЕ. Опции има.

Ако имате кредит пишете ми.

Аз съм Мария- Вашият финансов консултант
0878 332 447 за цяла България




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lichnifinansi
Категория: Бизнес
Прочетен: 21438
Постинги: 12
Коментари: 4
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031